Четвер, 25.04.2024, 12:21
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Лютий » 5 » Знайомтесь: професії давні і нові
10:18
Знайомтесь: професії давні і нові

Знайомтесь: професії давні і нові  

Бібліодайджест

 

Нові професії у сфері IT (інформаційних технологій)

SEO-оптимізатор – людина, яка робить сайти більш популярними, просуваючи їх в початок пошукових систем. Ті сайти, які користувач бачить в мережі першими, користуються найбільшим попитом. Чим більше людей відвідує сайт, тим більше він популярний і тим привабливіший для рекламодавця.

Блоггер – людина, яка веде свій щоденник в Інтернеті. Якщо його блог виявляється цікавим великій кількості передплатників, то він отримує можливість заробити на рекламі, яку буде розміщувати на своїх сторінках. Щоб стати успішним блогером, писати потрібно про те, що вам близько і в чому ви добре розбираєтеся.

Веб-дизайнер – відповідає за дизайн сайту: зовнішній вигляд сайту в цілому, логотипи, банери, навігацію по сайту.

Веб-програмістстворює веб-сайти, використовуючи спеціальні мови програмування та технології: HTML, CSS, PHP, MySQL, JavaScript та інші.

Контент-менеджер – керує змістом та структурою web-сайту.

Копірайтер людина, яка розробляє креатив у рекламі. Завданнями копірайтера є створення концепції рекламної компанії, рекламних текстів, слоганів, прес-релізів. Основні вимоги – високий рівень розвитку творчих здібностей, неординарність мислення і добре знання мов.

Програміст – пише функціональні комп’ютерні програми на різних мовах програмування.

Системні адміністраториналаштовують і обслуговують локальну мережу і комп’ютери користувачів в офісах і на підприємствах.

Сценарист комп’ютерних ігор – вигадує сюжети рольових ігор та стратегії.

Тестериперевіряють написані програмістами програми або створені веб-програмістами та веб-дизайнерами сайти на наявність помилок, зручність використання і функціональність, вказуючи, що потрібно допрацювати.

Нові професії в роботі з людьми

HR-менеджерзаймається роботою з персоналом, починаючи від найму і закінчуючи звільненням. Він розробляє систему управління персоналом, організовує злагоджену роботу колективу, відповідає за мотивацію співробітників, знаходить до них індивідуальний підхід

Аніматори – люди, які забезпечують цікавий відпочинок в поїздках. Вони займаються підготовкою різних заходів, концертів та екскурсій. Аніматор може бути закріплений за готелем або туристичним туром групи людей, але багато хто воліють наймати індивідуальних аніматорів.

Байєр і шопер – купують товари на замовлення для певних людей. Шопер володіє навичками стиліста і психолога, підбирає одяг та аксесуари індивідуально для кожного клієнта. Він знає про кращі магазини, акції та знижки, відразу може відрізнити оригінальну річ від підробки. Байєри працюють для магазинів і бутиків, вони стежать за новими колекціями сезону, відстежують тенденції, шукають новинки і складають асортимент магазину.

Велнес-консультант для літніх людей. Старіючому населенню планети потрібні фахівці, які зможуть допомагати людям старшого віку піклуватися про своє здоров’я і благополуччя. Такі консультанти застосовуватимуть у своїй роботі різноманітні методики сучасної медицини і напрацювання у сфері лікарських засобів, протезування, психології, природних препаратів, дієти і фітнесу.

Коучер фахівець, що розкриває потенціал особистості співробітників компанії : підвищує їх продуктивність і ефективність, допомагає розвивати здібності в потрібних темпі і напрямку, залучає систему мотивацій людини.

Офіс-менеджерце "серце офісу", адже саме він забезпечує роботу. Його завдання – керівництво секретарями, водіями, кур’єрами, виклик фахівців для ремонту оргтехніки, закупівля витратних матеріалів.

Персональний асистент керівника це не просто секретар. Він організовує роботу керівника фірми і часто є посередником при веденні справ. Асистент уповноважений самостійно вести переговори від імені керівника і вирішувати практичні питання, що знаходяться у сфері його компетенції.

Рекрутер – підбирає оптимального співробітника з декількох кандидатів на одну вакансію.

Ресепшіоніст займається первинним прийомом клієнтів (особисто або по телефону). Його завдання – зустріти і привітати клієнта, а потім направити його до відповідного фахівця. Він реєструє відвідувачів і телефонні дзвінки, розбирає кореспонденцію і дає відвідувачам довідки.

Хед-хантер – переманює співробітника високого класу з однієї компанії в іншу. За замовленням фірми, яка бажає найняти певного спеціаліста, успішного і відомого у своїй галузі хед-хантер намагається вплинути на кандидата і підвести його до переходу до свого замовника.

                      Нові професії в сфері продажів

Бренд-менеджер – розкручує торгову марку. Для цього він проводить масштабні PR-акції (презентації, виставки).

Дистриб’ютор – особа (фірма), що здійснює прямі продажі. Зазвичай фірма реалізує товар через цілу мережу працівників (дистриб’юторів). Дистриб’ютор – офіційний представник “материнської фірми”, з якою він пов’язаний контрактом і зобов’язується продавати тільки товар “фірми-матері”.

Менеджер з логістики – забезпечує злагоджену роботу всіх підрозділів. Логістик управляє поставками, організовує вантажопотік, контролює вантажоперевезення, прийом і здачу вантажів.

Мерчендайзервідповідає за просування товару в роздрібній торгівлі, прямо на місцях продажів. Він контролює розташування товару на полицях, рекламу товару, ціни на нього, організовує промо-акції в місцях продажів, інструктує обслуговуючий персонал, відстежує динаміку продажів товару і регулярно звітує по всіх товарах.

Промоутери – зазвичай вони пропонують спробувати товар у великих супермаркетах. Їх завдання – зацікавити покупця, давши йому самому оцінити смак та якість товару.

Ріелтер – фахівець з продажу нерухомості. Працює індивідуально або у фірмі, здійснює від свого імені і за свій рахунок або за рахунок і від імені зацікавленої особи цивільно-правові операції з земельними ділянками, будівлями і спорудами, житловими або нежитловими приміщеннями і правами на них (послуги з оцінки нерухомості не є ріелтерською діяльністю).

Сейлзмен – ходить по наметах і пропонує торговцям продукти фірми.

Сейлзменеджер – менеджер з продажу: відстежує попит на товари, які продаються, контролює операції, які здійснюють представники фірми з продажу, проводить пошук клієнтів – покупців (оптових або роздрібних фірм).

Супервайзерконтролює діяльність торгових представників, розподіляє між підлеглими ділянки робіт (маршрути), формулює цілі та завдання торгових представників, заохочує і карає співробітників.

Трейдер – це посередник між виробником товару і покупцем. Він укладає угоди від власної особи або виконує чужі замовлення на купівлю-продаж. Особливо популярна ця професія на ринку цінних паперів.

 

Переглядів: 164 | Додав: premier123 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]