П`ятниця, 29.03.2024, 17:01
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Квітень » 23 » Всесвітній день книги
09:52
Всесвітній день книги

 

Всесвітній день книги та авторського права

Велика-бо користь буває чоловікові від науки книжної, бо книги вказують нам і навчають нас, як іти шляхом покаяння, і мудрість, і стриманість здобуваємо  із слів книжних. Книги подібні рікам, що тамують спрагу цілого світу – це  джерела мудрості.                                                                     

                                                                                                  Повість минулих літ

 

       23 квітня Всесвітній день книги та авторського права. У квітні 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день книги    і авторського права, який щорічно відзначається з 1996 року. Чудова традиція святкування Дня книги народилась у Каталонії, де 23 квітня, у День Святого Георга, традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку.

      Цього дня також було прийнято дарувати книги близьким. Однак серйознішою причиною для вибору саме цієї дати послужило те, що багато відомих письменників народились або померли 23 квітня. Наприклад, М. Сервантес, В. Шекспір, Л. Вега, М. Дрюон,     В. Набоков. У Всесвітній день книги і авторського права, який святкують у 190 країнах світу, вся спільнота – і ті, хто читає, і ті, хто пише, видає та продає книжкову продукцію, – складають програми заходів, які свідчать про їхню любов до книги. Відбуваються зустрічі з авторами, читання уривків із улюблених книг, різноманітні конкурси, акції на захист друкованого слова, фестивальні читання, розпродаж книг тощо. Деякі країни з нагоди цієї дати видають одне з найпопулярніших видань і безоплатно роздають його відвідувачам книжкових магазинів.

 І наостанок, настанова від К. Паустовського: “Читайте! Читайте! Читайте! Читайте не поспішаючи, щоб не втратити жодної краплі коштовного змісту книги. Читайте! Нехай не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоча б однієї сторінки з нової книги!”

 

 

Переглядів: 444 | Додав: premier123 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]