Середа, 24.04.2024, 02:04
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Жовтень » 29 » Волонтер Корпусу Миру США в Україні на Долинщині
07:58
Волонтер Корпусу Миру США в Україні на Долинщині

У перший день осінніх канікул у стінах Комунального закладу “Районна бібліотека для дітей Долинської районної ради” лунав радісний дитячий сміх.

Всі з нетерпінням чекали зустрічі з волонтером Корпусу миру в Україні Морхед Келлі Джо, яка приїхала працювати в наше місто на 2 роки у рамках проекту “Молодіжний розвиток” з штату Айова Сполучених Штатів Америки.

Корпус Миру – громадська організація, яка була заснована в США у 1961 році з метою зміцнення миру та дружби між людьми різних національностей і культур. В Україні Корпус Миру розпочав свою роботу у травні 1992 року. В Україні добровольці Корпусу Миру працюють за трьома проектами: “Розвиток громад”, “Викладання англійської мови як іноземної” та Молодіжний розвиток”.

Зустрічали Келлі Джо з хлібом сіллю, українською піснею колоритним звучанням бандури, аматори КЗ “РБК Долинської районної ради», викладачі з вихованцями КЗ “Районна школа мистецтв Долинської районної ради, працівники КЗ “Культурно – дозвіллєвий центр Долинської районної ради”, колектив учнівської молоді Комунального закладу “Долинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 Долинської районної ради” з вчителями Ларисою Устенко та Наталією Березенко, працівники відділу культури, туризму та культурної спадщини райдержадміністрації, користувачі бібліотеки.

Питання аудиторії до гості виявилися дуже різними: сім’я, хобі, робота, традиції Америки, участь у проектах, чи любе подорожувати. Всі питання були англійською мовою.

Вітати волонтера на Долинщині прийшли керівники району перший заступник голови районної державної адміністрації – Інна Зеленокорінна, голова районної ради Ірина Бондаренко з побажаннями успішної, плідної роботи та подарунками.

Начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини районної державної адміністрації Людмила Кащеєва побажала яскравих вражень, реалізації всіх планів та приємного перебування на Долинщині.

У своєму зверненні до учасників зустрічі Келлі відмітила, що вона вже відчуває себе частиною спільноти, і з нетерпінням чекає реалізації задумів впродовж двох років, багато читає, спілкується з друзями й переглядає фільми, слухає та співає українські пісні.

Волонтер із США також подякувала за теплий прийом та зазначила, що Долинщина справила на неї позитивне враження.

Переглядів: 411 | Додав: premier123 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]