Четвер, 25.04.2024, 12:57
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Липень » 21 » Мрій! Читай! Мандруй!
09:00
Мрій! Читай! Мандруй!

                                    

       Виставка- подорож “Мрій! Читай! Мандруй!” проекту “Display-кросинг” Молодіжної секції Українськоїї Бібліотечної Асоціації подорожує Україною! Тепер вона розмістилась в нашій бібліотеці. З 21 по 27 липня юні користувачі бібліотеки               та керівники дитячого читання залюбки знайомляться з книгами, подорожують         по країнам світу, переглядають сувеніри, якими поділилися наші користувачі, діляться враженнями від мандрів, читають та грають.                                                           З огляду на те, що 2017 рік Генеральною Асамблеєю ООН визнано Міжнародним роком сталого розвитку туризму, мобільна виставка популяризує художню, науково-пізнавальну літературу про подорожі, туризм, розповідає на всю Україну про свій рідний край, а також про важливість взаєморозуміння між народами; викликає інтерес і повагу до культури інших країн.

                                                                                                                      Перший розділ виставки — “Бібліотечні мандри з героями книг” — запрошує тих, хто, подорожуючи разом із героями романів і відомими мандрівниками, почерпне чимало знань           із географії океанів та материків, відвідає інші міста, дізнається багато цікавого про ментальність та культуру інших країн, здійснить подорож у народні символи та обереги рослин і тварин. 

                                                             

    Другий розділ “Рідний край у бібліотечних туристичних маршрутах”— пропонує користувачам яскраву мандрівку Україною. Ви побуваєте у різних куточках нашої Батьківщини, побачите, якою гарною є українська земля, яку багату і цікаву історію мають її міста і села, познайомитесь із культурною спадщиною Кіровоградської області та відвідаєте Дендропарк “Веселі Боковеньки”. Парк із такою веселою назвою знаходитьсяу Долинскому районі Кіровоградської області. Його площа – 109 га. “Веселі Боковеньки” має давню історію, що починається з 1893 року. Парк заклав та розбудовував протягом 30 років Микола Давидов.

     За легендою дендропарк назвали на честь річки Боковеньки, що тече поруч, а веселою вона стала тому, що в ній купалися та всіляко розважалися козаки. Нині у дендропарку висаджено 963 види дерев і кущів, серед них реліктові та рідкісні, такі як гінкго, цегляне та залізне дерева.

    У дендропарку “Веселі Боковеньки” є різні ландшафтні зони, три озера, містки, очерет і навіть водоспад, на фоні якого відвідувачі фотографуються.

https://www.youtube.com/watch?v=WuIyKmZkC_8

      Завітайте у дослідно - селекційний дендрологічний лісовий центр "Веселі Боковеньки" за адресою: Україна, Кіровоградська область, Долинський район, село Веселі Боковеньки, поштовий індекс 28513

Телефон: (05234) 60634

E-mail: park_vbokovenki@ukr.net

Ще не одним дивовижним місцем пишається наш район, і нехай ваша мандрівка сторінками книг стане першим кроком до пізнання туристичного світу видань про Долинщину.

                                                         

     Третій розділ — “Спогади та враження”— привертає увагу сувенірами з різних куточків України та Європи, занурює у світ цікавих спогадів від мандрів. Крім путівників, які допоможуть при подорожі в інші країни, на користувачів чекає мапа, яка є найголовнішим атрибутом мандрівника.

                                                          

                                             

     Друзі! Не гайте часу! Завітайте до бібліотеки та поділіться з нами своїми враженнями і спогадами про подорожі та прочитані книги.

                                           

                                               

                                         

                                         

                                         

                                                         

            Читайте, дивуйтесь, насолоджуйтесь і мандруйте!

                                         

Переглядів: 574 | Додав: premier123 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]