П`ятниця, 29.03.2024, 08:33
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Березень » 3 » Місячник правової освіти
16:30
Місячник правової освіти


Дитина – світле майбутнє людства. Як ми будемо думати й дбати про дітей сьогодні, таким світ буде через роки, десятиліття, століття. Рибінський Є.М. сказав: «Учитися жити по закону, поважати закон і виконувати його, людина повинна з малих літ, з сім’ї, дитячого садка, школи».
Дотримання, захист прав і свобод світлих промінчиків української нації захищені Конституцією України, Конвенцією ООН про права дитини. Юне покоління повинно знати свої права і вміло ними користуватися.
У рамках проведення місячника правової освіти і виховання у Долинській районній бібліотеці для дітей було проведено інформаційні, конкурсні, ігрові,  цікаві та повчальні заходи.
Користувачі  п’ятих класів  разом з бібліотекарем Тамарою Нефьодовою під час правової гри «Знай свої права, дитино» розглянули негативні ситуації у які потрапили літературні герої Попелюшка, Том Сойєр, Мауглі, Гаррі Поттер та інші, визначили порушення прав героїв, згадали про права дітей, які записані в Конвенції ООН  і  погодились з тим, що прав без обов`язків не буває.
Емоційно пройшло інформаційно-правове повідомлення «Хто допоможе допомогти у захисті твоїх прав» для читачів  сьомих   класів. Бібліотекар  Антоніна Павлюк познайомила користувачів із законами України, які потрібно знати, щоб користуватися у житті. Діти  сперечалися, відстоювали свою думку,  погляди на  життя,  а також згадали визначення таких понять як «громадянин», «громадянство», «родина», «рід» та інші.
З великим задоволенням читачі  четвертих класів брали  участь у вікторині  з правових питань «Порушення прав казкових героїв». Пожвавлення та колективне обговорення викликало питання про те, де і як найбільше порушуються права дітей. Тема прав та обов’язків дітей важлива, але й складна для  10 - ти річних дітей, тому бібліотекарем  Галиною Басюк    на завершення заходу було проведено  огляд літератури «Ти у світі права».
Місячник правової освіти і виховання виявився дуже інформаційним, змістовним, динамічним. Хочеться сподіватися, що всі заходи допоможуть юним читачам в оволодінні правовими знаннями, і знаходити правильні шляхи із складних життєвих ситуацій.
Переглядів: 616 | Додав: genbich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]