П`ятниця, 26.04.2024, 03:38
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Жовтень » 15 » Доторкнись до екологічної казки
09:54
Доторкнись до екологічної казки

Людей, які позбавлені можливості бачити від народження або через хворобу, нині в Україні нараховується 300 тисяч, а книг шрифтом брайля друкується всього лише 10-15 книг на рік.

В Україні сьогодні є проблеми з виданням книжок шрифтом брайля. Зараз з цим працюють видавництво Українського товариства сліпих та малі міні-друкарні у регіонах, але попит на таку літературу абсолютно не покривається.

Український культурний фонд у 2019 році запровадив грантову програму «Інклюзивне мистецтво», яка спрямована на розвиток потенціалу митців з інвалідністю, активне залучення людей з інвалідністю до культурно-мистецького життя в країні та промоцію інклюзивного мистецтва в українському суспільстві.

В рамках реалізації програми «Інклюзивне мистецтво», Товариством з обмеженою відповідальністю «НІАР» (м. Київ) створено книгу шрифтом брайля «Екологічні казки».

Метою проекту є створення сприятливих і доступних умов для дітей з глибокими порушеннями зору рівних можливостей у доступі до якісної екологічної освіти.

«Екологічні казки» - це унікальна книга, оскільки наповнена, окрім звичного тексту та шрифту Брайля, тактильними малюнками, які дозволяють краще зрозуміти та відчути зміст казки. «Екологічні казки» будуть поширені серед бібліотек для людей з особливим потребами або центрів інклюзивної освіти.

На запит Комунального закладу «Районна бібліотека для дітей Долинської районної ради Кіровоградської області», 14 жовтня 2019 року менеджер проекту Олена Вусик надала книгу Брайля «Екологічні казки» до фонду бібліотеки для розвитку дітей з особливими потребами.

Досвід розбудови потенціалу інклюзивності у межах програми «Інклюзивне мистецтво», отриманий у 2019 році, стане підґрунтям впровадження в майбутньому нових проектів та сприяння розвитку культури інклюзії в Україні.

 

 

 

 

Переглядів: 286 | Додав: premier123 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]