Субота, 20.04.2024, 07:51
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Лютий » 23 » До 150 річчя від дня народження Лесі Українки
15:19
До 150 річчя від дня народження Лесі Українки

25 лютого 2021 року виповнюється 150 років  від дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) - видатної української письменниці, однієї з центральних постатей національної культури. 

 

Завдяки щирій відданості рідній країні, її ім'я стало одним із символів української держави. 150-річний ювілей Лесі Українки внесено до Календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО на 2020-2021 роки. Дивний талант мала Леся Українка, якої б теми не торкалося її перо, вона перетворювалася на дорогоцінні літературні перли. Леся Українка є авторкою багатьох поезій та казок для дітей. Вона писала високохудожні твори для дітей і про дітей, у яких виявляла глибоке знання дитячої психології. Її поезії тісно пов’язані з природою як джерелом пізнання, в яких перемагає життєстверджувальний настрій.

До пам’ятної дати, у  Комунальному закладі "Бібліотека для дітей Долинської міської ради" розгорнуто виставку - персоналію " В її імені - барви України"

 

Користувачі бібліотеки мають можливість познайомитися з життєвим шляхом поетеси, звернутися до її ліричних віршів, поем та драматичних творів.

Гортаючи сторінки цих книг, зацікавлений користувач помандрує численними дорогами, що простилалися перед Лесею Українкою в усі кінці світу. 

Приємного читання.

 

 

Переглядів: 165 | Додав: premier123 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]