П`ятниця, 19.04.2024, 14:33
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Квітень » 27 » Цікаві мандри містами світу
17:07
Цікаві мандри містами світу

       Під час сидіння вдома допитливості дітлахів не має меж. Скільки цікавого не розповідай, а їм однаково мало. Дитячий нон-фікшн сьогодні в тренді, адже чимало дітей різного віку із захопленням розглядають пізнавальні книжки, прагнуть вивчати нове й відкривати нові світи.                                          До подорожі в найцікавіші міста світу запрошує книга “Атлас Міст” англійської письменниці Черрі Джорджії. Книга розрахована на дітей від 6 до 12 років, але вона буде цікавою й іншій віковій категорії поціновувачів якісних видань. Що являє собою “Атлас Міст”?                                                              

Це - великоформатна, з міцнющими обкладинками та цупкими сторінками книжка - розглядалка, де кожен квадратний сантиметр - повноколірний та інформативний. Сучасно оформлена книга поведе маленьких читачів у захопливу пригоду тридцятьма містами світу, де побувати мріє кожен.

У Європі вам відкриють свої секрети Прага, Будапешт, Київ, Лондон, Лісабон, Барселона, Амстердам, Париж, Рим, Берлін, Гельсінкі, Осло, Копенгаген, Стокгольм, Стамбул, Афіни. Затим можна подумки перепливти через Атлантику й відвідати Нью-Йорк, Сан-Франциско, Монреаль, Торонто, Чикаго, Мехіко, Ріо-де-Жанейро й Буенос-Айрес. По дорозі назад зазирніть до Африки, де чекають на Кейптаун, Мумбаї. Азія відкриє для вас Гонконг, Токіо, Сеул. Не варто забувати і про Австралію - книга розповідає про Сідней. Ви побачите Енді Воргола у Нью-Йорку, Махатму Ґанді в Мумбаї, Ван Гога в Амстердамі, дізнаєтесь, як виглядає та смакує місцева їжа чурос і тапас в Барселоні, сандвіч сморреброд в Копенгагені, солодощі “Ґодіс” у Стокгольмі, порівняєте транспорт різних міст світу - від фунікулера в Києві до трамваю в Сан-Франциско, жовтого таксі у Нью-Йорку та зубчастої залізниці в Будапешті. Цей путівник світу розповість вам про культурні символи і місцеві свята (чікаго-блюз, желейні ведмедики в Берліні, фестиваль клоунів у Торонто), а ще архітектурні пам’ятки, галереї, музеї, зоопарки, зелені зони міста, водойми, річки, різноманітні розваги та активності, що можуть бути цікаві і дітям, і дорослим. Книжка легка й дотепна, а підписи до зображень розважальні й дещо іронічні: “повештайся в Булонському лісі”, “Повитріщайся у вікна Великого палацу”, “Потусуйся в Замку Святого Ангела”, “Візьми штурмом стіну мавританського замку Святого Георгія”. До речі, українське видання унікальне тим, що спеціально для “Видавництва Старого Лева” автори книжки розробили мапу Києва. Серед визначних пам’яток і видатних особистостей, нанесених на карту, - Тарас Шевченко, Золоті Ворота, київський торт, пам’ятник засновникам Києва, а також такі менш популярні об’єкти, як старезна липа Петра Могили біля Десятинної церкви чи київська фортеця. Віммельбух допоможе пізнати особливості кожного міста, а завдяки ілюстрованому матеріалу отриману інформація краще запам'ятати. “Атлас Міст” терпляче чекає того часу, коли нарешті, після карантину, зможе потрапити до рук читачів Комунального закладу “Районна бібліотека для дітей Долинської районної ради”.

                                                                                                 

Переглядів: 224 | Додав: premier123 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]