Четвер, 25.04.2024, 13:11
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Лютий » 14 » Афганська війна – як це було?
13:19
Афганська війна – як це було?

До 28-ї річниці виводу радянських військ з Афганістану в районній бібліотеці для дітей пройшла зустріч з воїнами-афганцями „Афганська війна – як це було? ” Музикою Анатолієм Володимировичем та Василівим Віктором Івановичем.      

                           

  На захід були запрошені учні 9 класу КЗ „Долинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім. А.С. Макаренка Долинської районної ради”, заступник голови районної ради Бабенко Лілія Вікторівна, керівник апарату районної державної адміністрації Гузема Оксана Георгіївна. Ведучі Анна Косинська та Аліна Гальчук розповіли учням про події афганської війни, про мужність і відвагу наших воїнів-інтернаціоналістів, тяжкі втрати, які поніс наш народ у цій війні.

                             

Лілія Бабенко зазначила, що найбільш тривалою стала військово-політична спецоперація в Афганістані, де наші воїни проявили стійкість і героїзм. Ветерани-інтернаціоналісти і сьогодні знаходяться на бойовому посту захищаючи кордони нашої Вітчизни на Сході. Багато з них, незважаючи на вік і стан здоров’я, зі зброєю в руках боронять країну, беруть активну участь у волонтерському русі. 

Воїни-афганці поділились спогадами про тяжкі будні Афганської війни, про мужність, витримку і плече вірного товариша, про адаптацію до мирного життя, розповіли про види зброї, яка використовувалася на цій війні.                                            

Учасники заходу переглянули фронтові фотографії з особистого архіву Віктора Василіва.

                           

Зворушили присутніх слова вірша „Не пройдет и полгода ” у виконанні Анатолія Музики. Ветерани дали настанову молоді виховувати у собі почуття патріотизму, силу волі, мужності, братерства та побажали спокою і мирного неба. Безмежний сум і біль відчувався у вірші нашої землячки Наталії Гузнак присвячений Афганській війні.

                                            

В читальній залі, де проходив захід, була оформлена виставка- панорама „Афганістан. Подвиг. Біль. Пам’ять”, яка ознайомила з матеріалами про загиблих наших земляків, воїнів – інтернаціоналістів, які не повернулися живими до батьківських осель - Олександра Гордієнка та Володимира Кушніра. Світлу пам’ять загиблих воїнів присутні вшанували хвилиною мовчання. Ми маємо знати про страшні події афганської війни і пишатися мужністю, героїзмом,подвигом воїнів-афганців.

                               

                         

Переглядів: 467 | Додав: premier123 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]