Вівторок, 23.04.2024, 23:18
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Лютий » 19 » 21лютого - Міжнародний день рідної мови
14:36
21лютого - Міжнародний день рідної мови

 

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу.  Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.

Напередодні Міжнародного дня рідної мови для юних шанувальників рідного слова   в Комунальному закладі “ Бібліотека для дітей Долинської міської ради ” проведено  мовний тюнінг “Нова доба нового прагне слова”.  В ході цього заходу користувачі дізналися, що мова одне із багатьох див, створених людьми. Читайлики із задоволенням відгадували загадки про рідну мову, подивилися відеосюжети на тему “Цікаві факти про українську мову”,  продемонстрували гарні знання відповідаючи на питання вікторини “Подорож океаном рідної мови” , зачитали висловлювання про рідну мову та обмінялися думками.  Діти зрозуміли, що мову потрібно не просто любити, а плекати, тюнінгувати кожне слово, і тоді вона заграє як коштовний діамант.

    

Бібліотека у цей день стала спражнім джерелом творчості, криницею духовності та мудрості, з якої хочеться пити живе слово. Тож любіть свою рідну мову та оберігайте її!

Переглядів: 168 | Додав: premier123 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]