П`ятниця, 19.04.2024, 12:48
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Квітень » 1 » ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ – 2013
13:24
ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ – 2013

Тиждень дитячого читання – свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, свято письменників і видавців, бібліотекарів і читачів, веселих пригод і літературних відкриттів, зустрічей з цікавими людьми та героями книг.
Відкриття Всеукраїнського тижня дитячої книги традиційно відбулося і в Долинській районній бібліотеці для дітей. За указом Президента України Віктора Януковича 2013 рік оголошено «Роком дитячої творчості». Працівники бібліотеки намагалися, щоб він став справжнім тріумфом книги. Святково розпочав тиждень II етап районного Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України - 2013», в якому взяли участь користувачі, учні 6 та 7 класів району. Виставка-свято «Добрий день, книжковий тиждень» запрошувала користувачів поринути у світ книги, познайомитись з дитячими письменниками. Про своє захоплення писати вірші розповіла юним користувачам у поетичному дебюті «Мій перший вірш» Юлія Логін учениця 10 класу Долинської ЗШ №2 імені А.С. Макаренка. Перевіряли знання музичних інструментів у музичній хвилинці «Впізнай по звуку» Віктор Мазуренко, Роман Лук’яненко, Дар’я Кащеєва та Ліза Лойок.
На літературному диліжансі «Книга – твій найкращий друг», придбавши квиток, користувачі 8 класу Долинської ЗШ №1 зазирнули в історію створення книги та подорожували зупинками: «Літературна», «Поетична», «Загадкова», де згадали творчість письменників та закріпили свої набуті знання. Родзинкою заходу став креативний конкурс - змагання, в якому команди показали пантоміму, співали пісні, продовжували прислів’я, відгадували логічні загадки. Активними пасажирами літературного диліжансу були Ірина та Марина Валевахи, Валерія Попова, Олена Лєщенко, Олександр Чаповський, Василь Солодкий.
Бібліотечна виставка «Vivat, українська книго!» принесла всім присутнім багато позитивних емоцій, світла і надій.
Заключним етапом тижня дитячої книги, підведення підсумків став літературний квест «У деякому царстві, у літературному государстві", де були відзначенні найактивніші читачі дитячої бібліотеки.
Всім учасникам побажали завжди залишатися такими розумними, творчими і читаючими. Тиждень дитячого читання закінчився, але не закінчилося спілкування дітей з книжкою
.
Переглядів: 1254 | Додав: Premier6774 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]