Четвер, 28.03.2024, 12:45
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 8 » Війна. Книга. Покоління
13:15
Війна. Книга. Покоління


Дорогою ціною заплатив український народ у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 років. Напередодні 70-річниці Великої Перемоги у Долинській районній бібліотеці для дітей відбувся усний журнал «Привели шляхи-дороги наш народ до перемоги».
Гортаючи сторінки журналу бібліотекар Тамара Нефьодова розповіла учням 5 класу Долинської ЗШ І-ІІІ ступенів №2 імені А. С. Макаренка (класний керівник Бірчіна І. О.) про героїзм українських воїнів, які є прикладом стійкості, мужності та любові до своєї Вітчизни. Діти дізналися про вагомий внесок наших земляків у Велику Перемогу та виникнення червоного маку – символу пам’яті жертв війни.
Дитина війни Соломко Галина Василівна, згадала часи фашистської окупації, голод, холод, зруйноване рідне село, як замість дитячих пісень діти чули розриви бомб, замість чистого неба бачили літаки – бомбардувальники. З іі спогадів школярі уявили війну, яку бачила маленька людина - дитина війни. Юних читачів цікавило, чи навчалися діти у війну, чи отримували газети, що відчували коли чули гарматний грім і вибухи бомб, як вчилися, допомагали дорослим. Гостя закликала дітей багато читати, гарно навчатися, займатися спортом та цінувати своє життя.
Хвилиною мовчання і запаленою свічкою скорботи присутні заходу вшанували пам'ять всіх тих, хто, захищаючи Батьківщину, склав свою голову в боях з ворогом та поклали квіти до обеліску воїнам-визволителям в Меморіальному парку Слави.
До відзначення Дня пам’яті та примирення у відділі користувачів 1-4 класів проведено конкурс дитячого малюнка «Війна очима дітей» переможцем якого стала Анастасія Каблуча.
Користувачі мали можливість ознайомитись з матеріалами Другої світової війни представленими на книжковій виставці - реквієм «Пишаємось Великою Перемогою».
Переглядів: 736 | Додав: premier123 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]