Середа, 24.04.2024, 18:24
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Березень » 29 » СУПЕРЧИТАЧ – 2017
15:01
СУПЕРЧИТАЧ – 2017

Вже стало доброю традицією щорічно проводити конкурс «Книгоманія», де цього року змагалися найактивніші і найзавзятіші читачі – учні 6-7 класів за престижний титул «СУПЕРЧИТАЧ – ДОЛИНСЬКОГО РАЙОНУ - 2017» серед бібліотек Долинщини.

Конкурс також здобув велику популярність у юних книголюбів , тому, готуючись до участі в ньому, читачі бібліотек поставились з великою відповідальністю.

Долинська районна бібліотека для дітей зібрала всіх, хто любить читати, хоче перемагати і мріє. Загалом у конкурсі взяло участь 15 самих активних читачів району.

Таку подію не зміг оминути і наш шанований гість Олександр Ворона, заступник голови районної державної адміністрації, який теплими словами привітав юних книголюбів, наголосив на важливості читання в житті підлітків, побажавши перемоги кожному з учасників.

Учасникам конкурсу потрібно було задіяти свій інтелект і проявити неабияку ерудицію. Їм потрібно було виконати індивідуальні літературні тести, презентувати свою улюблену книгу. Під час виступів діти проявили фантазію, креативність, свої захоплення та артистичні здібності .

Як виявляється, юні читайлики – справжні гурмани, адже вони представили різножанрову літературу: класичні і сучасні твори української і світової літератури, пригоди і фантастику. Крім того, деякі учасники демонстрували малюнки до обраних творів.

Оцінювало конкурсантів поважне журі: головний спеціаліст відділу культури, туризму та культурної спадщини райдержадміністрації – Меделян Тетяна Сергіївна, методист театрального жанру районного Будинку культури – Біла Олеся Вадимівна, методист музичного жанру районного Будинку культури – Пономарьова Наталія Вікторівна. Журі конкурсу здійснило аналіз читацьких щоденників, систематичність ведення щоденника, наявність творів сучасних українських письменників та висловлювання власних думок. Потрібно відзначити, що перед журі стояло непросте завдання - вибрати кращих з кращих, оцінивши їх ерудованість, креативність і вміння аналізувати прочитане. У підсумку переможцями 3-го етапу районного конкурсу дитячого читання «Книгоманія» були визнані: «Суперчитач Долинського району» 6 класу – Сліпченко Олена, користувач районної бібліотеки для дітей та «Суперчитач Долинського району» 7 класу – Ільічов Данило, користувач Лаврівської сільської бібліотеки. Наших переможців чекали дипломи відділу культури, туризму та культурної спадщини райдержадміністрації , книги та сувеніри. На початку Свята для наших конкурсантів було творче завдання поза конкурсом написати найзаповітнішу мрію. Мрії у дітей були різні, але більшість з них мріяли про мир та щасливе дитинство у мирній Україні.

Поділилися своїми мріями переможці обласного Конкурсу дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд» користувачі районної бібліотеки для дітей Федоров Олександр, та Анісімова Катерина, користувач Маловодянської сільської бібліотеки.

Завершенням свята став флешмоб «Мрії дітей України» – запуск у небо повітряних кульок з мріями дітей під гаслом «Читаємо, перемагаємо, мрії збуваються».

Цей захід відбувся  різнобарвним та святковим, саме завдячуючи працівникам сільських бібліотек, батькам, та фінансової підтримки Маловодянського, Варварівського, Братолюбівського, Олександрівського, Першотравневого, Іванівського, Богданівського та Новогригорівського Другого сільських голів.

Вітаємо «Суперчитачів» району та бажаємо їм успіху та перемоги не лише в обласному змаганні, а й участі у Всеукраїнському конкурсі – останньому етапі, який відбудеться у Львові.

 

 

Переглядів: 571 | Додав: premier123 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]