Середа, 24.04.2024, 05:52
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Лютий » 8 » Ми — України соборної діти!
23:32
Ми — України соборної діти!


Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Такою датою для України стало 22 січня 1919 року - день ухвали Акту возз’єднання  Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом - Днем Соборності  та  Свободи України.

Саме цій знаменній події і було присвячено ряд заходів  у Долинській  районній бібліотеці для дітей.

У читальному залі  працівники бібліотеки підготували книжкову виставку „Свято Злуки”. На виставці  зібраний матеріал з різних джерел,  але основний акцент був  зроблений на те, що сила нашої держави - в єдності українських земель, як запорука існування  єдиної, соборної України.

Патріотична хвилинка „Лише одна на світі Україна”  зібрала учнів молодшого  шкільного віку.  Бібліотекар Галина Басюк мала  за мету викликати у читачів  почуття радості і гордості за свій народ.

Про історичне значення Дня Соборності та Свободи України розповіла бібліотекар   Тамара Нефьодова  для користувачів бібліотеки, учням  Долинської  загальноосвітньої школи №2 імені А. С. Макаренка  у  бліц – інформації „Соборність України: від ідей до сьогодення”.
В кінці заходу  користувачі  закріпили свої знання взявши участь у  бліц – вікторині.

Закінченням історичного круїзу стали слова великого українського класика Олеся Гончара: «Бережіть собори душ наших!». Собор душі є у кожного із нас. Берегти його означає слідкувати за своїми думками, діями, вчинками. Одним із головних завдань собору душі є знати і пам’ятати свою історію.
Переглядів: 708 | Додав: genbich | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]