Четвер, 28.03.2024, 19:18
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Липень » 9 » Круглий стіл "Від матері до сина"
19:13
Круглий стіл "Від матері до сина"
09 липня 2013 року на базі районної бібліотеки для дітей відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Від матері до сина», за участю заступника голови Долинської райдержадміністрації Ірини Бондаренко, керівника апарату райдержадміністрації Інни Зеленокорінної, представників соціальної сфери, творчих та прийомних сімей. Мета засідання - збереження сімейних традицій та розвиток творчих здібностей.
"Українська родина є справжньою ланкою виховання духовно-моральних основ особистості, яка йде коріннями у вічність, передається від одного покоління до іншого. Основні традиції зберігаються, як в сім’ях, де виховується одна чи дві дитини так в багатодітних і прийомних сім’ях. Саме в сім'ї, основне призначення - виростити дітей, дати їм гідну освіту й навчити жити в непростому світі, де формуються засади розвитку здорового, стабільного суспільства", – наголосила заступник голови районної державної адміністрації Ірина Бондаренко.

Учасники засідання також розглянули нові законодавчі акти з питань соціального захисту сімей. Станом на 01 липня 2013 року в районі проживає 304 багатодітних сім’ї, в яких виховується 1018 дітей. Поряд з цим спостерігається традиція багатодітності і в дітей з багатодітних сімей, понад 40 % теж становляться багатодітними.

В нашому районі проживає 53 жінки, які внесли особистий внесок у виховання дітей у сім’ю, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей. Їх відзначено державною нагородою, яка є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною - почесним званням України «Мати-героїня».

Свій посильний особистий внесок у виховання дитини вносять прийомні сім’ї Долинського району, яких на сьогодні 10, в них виховується 16 дітей.

Однією з багатодітних та завзятих, прийомних сімей є сім’я Сафонових Олександра та Надії з с.Лаврівка. Вони взяли на себе відповідальність за виховання трьох прийомних дітей. Під час «круглого столу» діти та мати презентували фотоальбоми з виробами декоративно - ужиткового мистецтва та сімейного відпочинку та дозвілля. Розповідали, як вони разом творять вироби з природного матеріалу. Як їх батько допомагає у вирішенні технічних питань по підготовці виробу. Надія Михайлівна розповіла про «тернистий» шлях створення такого творчого потенціалу сім’ї.
Ще одна з цікавих родин була представлена сім’я Синиці - Іващенко, її представила Тетяна Іващенко. ЇЇ батьки професійні майстри – художники, передали їй, сестрі Лесі та їх дітям свої таланти. Всебічно розвинутий талант сім’ї Тетяни Вікторівни тримається на власному прикладі. Всі свої зусилля вона прикладає до того щоб разом з дітьми та онуками творити вироби з паперу, писати вірші, малювати портрети та натюрморти. Донька Ірина славиться своїми кулінарними витворами, має режисерські здібності, керує театральним гуртком Центру дитячої та юнацької творчості.

Донька Юлія понад 11 років займалася в студії спортивного – бального танцю «Шанс» Центру дитячої та юнацької творчості.

«Не талановитої людини не буває, ви спробуйте!», цим завершила свою презентацію ескізів портретів свого батька, доньок та онуків, Тетяна Іващенко.
Переглядів: 682 | Додав: Premier6774 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]