Вівторок, 16.04.2024, 17:12
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Грудень » 15 » Як ми права і обов'язки вивчали
13:17
Як ми права і обов'язки вивчали

Діти постійно зустрічаються з питаннями права. Багато хто з дітей дивуються, дізнавшись, що наші щоденні дії мають правову оцінку. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи права і законні інтереси інших, потрібно знати закони. А черпати правові знання діти можуть на уроках, з книг, газет, з журналів, і з бесід, які часто організовує районна бібліотека для дітей для своїх користувачів.
Впродовж з 8 по 13 грудня у районній бібліотеці для дітей було заплановано низку заходів, приурочених до Всеукраїнського тижня права.
Щоб познайомити читачів зі своїми правами та обов'язками, розвивати інтерес до правової освіти, для учнів 5 класу Долинської ЗШ №2 I-III ступенів в читальному залі була проведена правова подорож „Закони нашого життя, або що треба пам'ятати підліткові”.
У віртуальну мандрівку по правовим сайтам України відправилися відвідувачі інтернет-центру та переглянули мультфільми по правам та обов'язкам.
Також користувачі із захопленням взяли участь у казковій правовій вікторині, яка на прикладі героїв відомих казок пояснила їм статті Конвенції про права дитини.
Бібліотекарі розповіли дітям про права і обов’язки, визначені Конвенцією про права дитини, навчали правильно реалізовувати їх у повсякденному житті, виховували в читачів поважне ставлення до власної особистості та оточуючих.
Протягом тижня, метою розкриття дитячого фонду правової та суміжної тематики, використовувались наочні форми популяризації книги. Так, розвивати у дітей почуття відповідальності за свої вчинки, за своє і чуже життя, навчитись правильно поводитись на вулиці, біля річки, вдома, захищати себе та своїх друзів, спілкуватись з незнайомими допомогла читачам оформлена виставка-застереження „ Твої права – твій захист ”.
Бібліотекарі дитячої бібліотеки сподіваються, що кожен, хто завітав до бібліотеки в Тиждень права, знайшов свою „родзинку” в отриманій інформації. А також мають надію, що заходи, проведені в бібліотеці, допоможуть дітям не тільки захистити свої права, а й запобігатимуть виникненню проблем. Адже в повсякденному житті школярам найбільш потрібні саме знання своїх прав і обов`язків.
Переглядів: 779 | Додав: premier123 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]