П`ятниця, 19.04.2024, 18:21
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Вересень » 20 » Форми – інноваційні, навчання - традиційне.
15:25
Форми – інноваційні, навчання - традиційне.
"Мало знати, необхідно й застосовувати.
Мало хотіти, необхідно й робити”.

Гете




Бібліотеки завжди були осередком інформації – це факт, але останнім часом статус бібліотеки як науково-освітнього, інформаційного та культурного центру значно підвищився. Оперативне, якісне інформаційне обслуговування - сьогодні одна з найважливіших і в той же час найскладніших функцій бібліотеки. Нині змінюється сама бібліотека, її функції, бо змінюється користувач, і, як наслідок, бібліотечні форми і технології. Сьогодні ці форми повинні бути мобільними, багатофункціональними і варіативними. З цією метою днями на базі Олександрівської сільської бібліотеки пройшов семінар- практикум «Інновації в організації обслуговування дітей» для працівників сільських бібліотек.
Семінар відкрили активні користувачі Олександрівської сільської бібліотеки Руслана Соковець та Ростислав Кравченко, які привітали учасників заходу та познайомили присутніх із господаркою бібліотеки Юлею Совєтовою.
В роботі семінару взяли участь представники місцевої влади Вітряк Геннадій Миколайович – голова районної державної адміністрації, Данилюк Григорій Васильович – голова районної ради з приємною місією - місцевому поету Михайлу Родинченку вручили ювілейну медаль "90 років утворення Долинського району".
З привітальним словом до учасників семінару звернулася Олександрівський сільський голова Ольга Кушніренко. У своєму виступі Ольга Анатоліївна звернула увагу присутніх на значну роль сільської бібліотеки у культурному розвитку місцевої громади та наголосила на важливості тісної співпраці бібліотеки з місцевою владою. Саме за сприяння Олександрівської сільської ради у бібліотеці завершено ремонт.
Заняття семінару проводилось в активній формі, крім інформацій, повідомлень, консультацій, було проведено літературний колаж «Моє село майбутнього» з користувачами – дітьми. У своїх творіннях діти проявили неабияку фантазію,винахідливість, творчість, креативність, яке вони бачать майбутнє села та мали змогу поспілкуватися з поетом-земляком, прозаїком Михайлом Родинченком, який розповів про себе, поділився з присутніми спогадами про роки дитинства та юності, читав свої вірші, відповідав на запитання та подарував свою нову збірку «Екватор правди» кожній бібліотеці району.
Була проведена година обмін досвіду «Інновації по колу», де бібліотечні працівники ділилися своїми ідеями, надбаннями, методами та сучасними формами роботи.
Учасники семінару-практикуму поповнили багаж своїх знань новими інноваційними технологіями, ідеями і отримали практичні поради у психологічному калейдоскопі.
Підводячи підсумки районного семінару, начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини Людмила Кащеєва наголосила на активізації роботи бібліотек району, що обслуговують дітей, зазначила, що саме професіоналізм, ентузіазм, комунікативні навички, ініціативність, інноваційність і креативність – ось складові успіху бібліотекаря.




Переглядів: 816 | Додав: premier123 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]