Вівторок, 16.04.2024, 20:04
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 22 » Чорнобиль – знак біди на довгі роки
14:03
Чорнобиль – знак біди на довгі роки
«Чорнобиль – знак біди на довгі роки». Під такою назвою у читальній залі районної бібліотеки для дітей відбулась година-реквієм, приурочена 30 –й річниці від дня найбільшої техногенної катастрофи ХХ сторіччя – аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яка сталася у ніч з 25 на 26 квітня 1986 року і залишається найдраматичнішою та найважчою за своїми наслідками катастрофою в сучасній історії.
Для учнів 7- А класу НВК «Долинська гімназія - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3» продемонстровано документальні матеріали: телефонні розмови диспетчерів, що кличуть на допомогу через декілька хвилин після вибуху; відеозйомки наслідків трагедії одразу після вибуху та багато років потому.
Але хто краще знає, що тоді насправді сталося і відбувалося, хто краще може поділитися своїми почуттями і переживаннями, розповісти правду як не ті, хто там був під час аварії, хто безпосередньо брав участь у ліквідації наслідків великого глобального лиха.
Тож, напередодні 30-ї річниці аварії на ЧАЕС поділився своїми спогадами наш земляк, ліквідатор катастрофи 1986 року Калюжко Петро Васильович.

Щоб глибше зрозуміти весь трагізм становища, в яке потрапили мільйони людей, знайти коріння цього всенародного лиха, Петро Васильович зібрав і упорядкував документальні матеріали про чорнобильців Долинського району у збірку «Чорнобиль – знак біди на довгі роки», яку презентував на зустрічі.[c] Сторінки книги вразили художньою правдивістю, болем за нашу землю і людей, які пережили Чорнобильську катастрофу.
Проходять роки, та біль Чорнобильської катастрофи ніколи не зітреться з людської історії не згасне у віках.
Переглядів: 568 | Додав: premier123 | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]