Вівторок, 07.05.2024, 21:40
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Квітень » 25 » Біль і тривоги Чорнобиля
15:15
Біль і тривоги Чорнобиля

                      

       З нагоди 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи в Комунальному закладі “Районна бібліотека для дітей Долинської районної ради” відкрилась виставка-реквієм “Біль і тривоги Чорнобиля ”. На виставці представлені книги, періодичні видання, ілюстративні матеріали з фондів бібліотеки.   Виставка розрахована на широке коло читачів.

        Чорнобильська трагедія – одне з найстрашніших лих не тільки для України,     а й для усього людства. І волею долі епіцентром ядерної аварії стала саме наша багатостраждальна українська земля.

      Нагадаємо, що 26 квітня 1986 року о 1 годину 23 хвилин 58 секунд серія вибухів зруйнувала реактор і будівлю 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС. Чорнобильська катастрофа стала найбільшою технологічною катастрофою ХХ століття.

      В Україні, за даними Міністерства охорони здоров’я, постраждали жителі            2,3 тисячі міст і селищ у 12 областях країни. Під наглядом лікарів перебувало          2,3 мільйона осіб, серед яких 452 тисячі – діти.

      У ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи брало участь 800 тисяч осіб, серед них весь персонал Чорнобильської АЕС. Загалом в Україні від Чорнобильської катастрофи постраждало понад 3 мільйони осіб, близько 90 тисяч були переселені із забруднених територій.

                           

    Запрошуємо користувачів бібліотеки ознайомитися з матеріалами виставки - реквієм “Біль і тривоги Чорнобиля” у зручний для вас час!

 

Переглядів: 422 | Додав: premier123 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]