П`ятниця, 26.04.2024, 12:21
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Травень » 23 » Районний семінар - практикум «3D» в бібліотеці: документ, дозвілля, діалог
10:46
Районний семінар - практикум «3D» в бібліотеці: документ, дозвілля, діалог
На цю тему у середу 21 травня було проведено районний семінар - практикум бібліотечних працівників. Проходив він на базі Марфівської сільської бібліотеки. Чим живе сьогодні громада сіл, які входять до Богданівської сільської ради, роль бібліотеки в культурному житті села – на цих питаннях зупинився сільський голова Панченко Валентина Григорівна. Працівники районної бібліотеки для дітей Нефьодова Т. Г., Бешевець Л. В. виступили із змістовними консультаціями, а Павлюк А. В. провела майстер-клас по організації дозвілля дітей під час літніх канікул. Було чим поділитись працівникам бібліотек району в ході професійного спілкування на тему: „Популяризація творчої спадщини Т. Шевченка в бібліотеках: традиційні форми та сучасні аспекти”. Цікавою інтерактивною формою стала «Бібліостіна: Віночок Кобзареві». Всі учасники семінару представили рекламну продукцію своїх бібліотек, присвячену до 200 – річчя від дня народження Тараса Шевченка. Пам’ятки, закладки, буклети, листвіки перетворили «Бібліостіну» у яскравий куточок. Завідуючі сільських бібліотек демонстрували свої слайдофільми, відео, проектні роботи, ділилися досвідом попопуляризації Шевченківських заходів.
Святковість і святість, шана і любов - такі відчуття народжувались у всіх присутніх учасників семінару під час проведення флешмобу „Читаємо Шевченка: сьогодні і завжди”, який провели учні 1-11 класів Марфівської загальноосвітньої школи, присвяченого 153 - ій річниці з Дня перепоховання Тараса Шевченка. Під час заходу школярі продемонстрували красу і велич, неповторність і чарівність Шевченкового слова. Завідуюча Марфівської сільської бібліотеки Тетяна Баранова порекомендувала користувачам читати і перечитувати твори, вивчати творчість і стати гідними його заповідей і мрій! Саме співпраця бібліотеки, Будинку культури, школи допомогла зробити цей захід масовим і ефективним.
Семінар – практикум пройшов на високому професійному рівні. Учасники семінару отримали методичні рекомендації з проведення літніх читань школярів у бібліотеці, по дозвіллю дітей, по планово – звітних матеріалах, по індивідуальній роботі з користувачами – дітьми у сільській бібліотеці. Під час підведення підсумків начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини районної державної адміністрації Людмила Кащеєва підкреслила, що такі семінари не лише будуть збагачувати професійну компетентність бібліотечних працівників району, а й сприятимуть ефективним змінам в їхній роботі.





Переглядів: 732 | Додав: premier123 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]